Huacachina (en Lima)

Na de hoogte van Huaraz gingen wij naar de hoofdstad van Peru, Lima.

Nadat we 1.5 uur vast hebben gestaan in de file, kwamen wij aan in ons hostel in de wijk Barranco. Gelukkig dat we hadden geboekt want vanwege het hoogseizoen leek het wel of heel Lima was uitverkocht. Maar goed, we waren er.  Over Lima kunnen we verder kort zijn.. A shithole of a city!

Tijd voor wat ontspanning. We hebben gelezen over een dorpje in de buurt van Ica, Huacachina. Het dorpje is ontstaan bij een oase in de woestijn. Het verhaal van het ontstaan van de oase is zowel mythisch als totale onzin: een vrouw ging zich wassen in de woestijn (wat doe je daar) ze had een spiegel bij zich (waarom?) en toen ze zichzelf bekeek in de spiegel (let op in de woestijn) zag ze dat een man haar begluurde (wat kwam hij daar doen dan?) en toen brak de spiegel en was er een plas water die nooit meer weg ging! (Hoewel deze nu wordt bijgevuld omdat het anders allang droog was.)Maar goed. Wij hadden zin in ZON! Eenmaal aangekomen had de zon ons gelijk te pakken. Rens helemaal blij met zijn nieuwe afritsbroek (nerd), tas in ons hostel gezet en hop naar het zwembad. Boekje lezen, je kent het wel.

Huacachina staat vooral bekend om het sandbuggy rijden. Of te wel scheuren door de zandduinen. Dat wilde wij wel eens zien! Wij met een aantal andere toeristen in een opgevoerde sandbuggy en gaan! Ging hard! We stopten vaak om foto’s te maken (sunset enzo) maar vooral omdat we veel mochten sandboarden. Wat gaaf was dat. Rens probeerde het nog op de snowboard manier (leuk, maar ging niet hard omdat het slechte boards zijn). Ik gewoon plat op het board naar beneden. Uiteindelijk van een hele hoge berg  (minstens 50 meter) naar beneden.. Wooeehoeee!!

Verder is er echt niets te beleven in Huachachina, wij hadden bedacht om de duin naast ons hostel te beklimmen voor mooie foto’s.. Leuk hoor door het mulle zand heen banjeren, maar kost een hoop energie! Maar de foto’s waren het waard!

Wel leuk om te vermelden is dat we biertjes hebben gedronken (dat was sowieso lang geleden) in de bar die huacafuckingchina heette.. Nu kunnen we het niet meer anders zeggen…

Foto’s Huacachina!

Op naar de nachtbus.. op naar….CUSCO! Waar we onze verjaardagen gaan vieren!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>