Cusco

Vol goede moed gingen wij de nachtbus naar Cusco in. Helaas bleek op het stationnetje dat de bus het begeven had onderweg en dat we even moesten wachten. 3.5 uur later was hij daar dan. Wij hadden een ‘full cama’ geboekt. Dit houdt in dat je stoel 170 graden naar beneden kan. Lekker slapen zou je denken. We moesten immers 17 uur in de bus zitten. Al gauw bleek dat de beloofde dekens niet kwamen en dat we niet gekleed waren voor het vriespunt. Hierdoor hebben we heel romantisch met zijn tweeën in 1 stoel geslapen om te genieten van elkaars lichaamswarmte.. (#lifeofabackpacker)

Na een vermoeiende trip (kotsend kind, koud, een dwaas van een chauffeur, geen slaap etc.) kwamen wij om 17.00 aan in Cusco (voor de beeldvorming om 20:30 waren wij op het stationnetje in Ica).

Cusco ligt op 3300 meter, of te wel goede slaap en eten zouden een goede voorbereiding geweest zijn. Helaas was dit door onze nachtbus niet het geval. Maar we moesten wel tot 00.00 wakker blijven want Maaike is jarig! Yeeeejjjj (27 al weer pfoe)

We hadden wat biertjes gekocht en hebben om 00.00 geproost op een nieuw mooi levensjaar! Omdat Maaike jarig is mocht ze de dag bepalen. Het werd de artistieke buurt bij San Blas. Helaas bleek San Blas toe aan een nieuwe riolering waardoor bijna alle straten open lagen. Het was wel een mooi en gezellig stukje stad. Rens is natuurlijk ook bijna jarig en zijn wens is om op Machu Picchu zijn verjaardag te vieren. Maar is nog niet zo makkelijk. Online moeten er kaartjes gekocht worden. Lekker voorbereid als wij zijn hebben wij ons daar natuurlijk heel goed over ingelezen (not!). Het bleek dat de eerst volgende (officiële) incatrail pas in 2014 beschikbaar was. Een regulier kaartje in een week beschikbaar is en een kaartje met beklimming van de bekende berg (Huayna Picchu) pas over 3 weken. Gelukkig waren er nog 2 kaartjes beschikbaar met een hike op Machu Picchu Montaña. Blijkbaar is deze niet populair, maar lekker belangrijk, we hebben tickets!

Nu moeten we er nog komen. Machu Picchu ligt maar op 110 km van Cusco af, maar het is allemaal zo makkelijk nog niet. Tenminste, niet als je niet gelijk je hele reisbudget uit wil geven. Helaas gaat er geen directe weg naar het bergdorpje Aguas Calientes of Machu Picchu Pueblo. Er gaat een trein (DUUR!) en anders met een collectivo om de berg rijden en daar liften en lopen. Wij besloten een kijkje te nemen bij de treinmaatschappijen. Deze hadden (gelukkig) nog (soort van betaalbare) kaarten beschikbaar voor vrijdag heen en zondag terug. Hierdoor konden we extra vroeg naar de berg op zaterdag.

De treinkaartjes waren een rib uit ons lijf, maar het was een feit; Rens zijn bucketlistwish zal uitkomen, 30 worden op Machu Picchu!

Zo dat is geregeld, kunnen we nu lekker verder slenteren door Cusco. Cusco is echt een hele mooie stad. Leuke kleine straatjes en mooie pleintjes. Helaas hebben ze begrepen waar het geld en is het hier wat ons betreft te toeristisch. Maar ja wat wil je met een van de grootste attracties van Zuid-Amerika in de buurt!?

We moesten natuurlijk nog wel even een taartje eten want ik moest mijn 27 kaarsjes nog uitblazen! Dat hebben we gedaan op het mooiste plein van heel Peru; het Plaza de Armas, op een balkonnetje met mooi uitzicht over het plein. Verder zijn we nog een bergje op geklommen waar Jezus heel mysterieus over de stad uit kijkt en waar we een prachtig uitzicht hadden op Cusco.

We kwamen langs een “piñateria”. Hier kan je je hele verjaardagspiñata op maat laten maken. Kinderfeestjes zijn hier big business!! De mensen voor ons gaven 4000 sol (meer dan 1100 euro) uit voor de versieringen voor het verjaardagfeestje van hun kind…  In Zuid-Amerika geldt, zonder piñata geen feest, dus wij kochten de goedkoopste biervariant (10 sol) en wat confetti en snoep. Diezelfde avond gingen we in ons hostel traditioneel Maaike der verjaardag vieren. Gelukkig waren er gezellige mensen in het hostel die het leuk vonden om met ons mee te vieren en het werd letterlijk een dolle boel. (zie foto’s)

Naar bed want morgen wacht de trip naar het door iedereen geroemde Machu Picchu.

Foto’s Cusco

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>