Miami

Welcome in Miami bitch!

Maar het had niet veel gescheeld of we waren er helemaal niet meer geweest! Viel mee hoor, maar eenmaal geland op het vliegveld van Miami werden wij ontvangen door een behoorlijk arsenaal aan brandweerauto’s. Zegt de piloot: ‘Wellicht ziet u de brandweerauto’s uit het raam. Dit komt omdat wij wat problemen hadden tijdens de vlucht. Maar u was nooit in gevaar.’ Gelukkig hebben we er niets van gemerkt, maar toch.

En daar sta je dan, Miami! Laatste bestemming… In de bus naar het hostel werd er niets omgeroepen en we hadden geen idee waar we er uit moesten. Maar we spreken toch wel redelijk Engels, dus wij vragen aan de chauffeur (die hevig aan het appen was tijdens het rijden) of hij ons wilde waarschuwen als we bij 8th street waren. Hij zei, neuuh. Dit is 41st street, so start counting. Welcome in Miami, bitch!

Wij zitten in Miami Beach en daar is het echt be seen, or start looking. Aangezien wij totaal niet in het kopje ‘be seen’ vallen hebben we vooral gekeken. Alles draait om uiterlijk hier. De bekendste straat hier is Ocean Drive, de straat die parallel aan het strand loopt met alle bars en restaurants. Hier rijden mensen af en aan om gewoon maar gezien te worden. Met 5 km per uur met je Ferrari (of iets anders duurs) en je radio vol uit, vooral beetje stoer kijken er bij en je voldoet prima aan het profiel. Op de boulevard langs het strand is iedereen aan het fietsen, skeeleren, hardlopen of iets anders sportiefs. Alles voor het perfecte uiterlijk!

Maar het is vooral allemaal nep. Nep tieten, fake tan, botox lippen, het komt hier allemaal voorbij. Tussen deze mensen hebben wij onze laatste dagen dus gesleten op het strand. We hadden de kracht (en het geld) er niet meer voor om iets te ondernemen of een tour te doen. Dus lekker nog even van de zon en het strand genoten hier!

We dachten nog, in Miami kunnen we mooi nog gaan feesten! Maar dat zat er niet in, als je al 30 dollar pp moet betalen om überhaupt een club in te komen. Gezond eten is ook een uitdaging met niet zo veel geld. Een voorbeeld, we hebben groenten gehaald voor een pasta salade die we zelf gaan maken. 22 euro voor 2 dagen eten. Een avocado kost hier 3 dollar in een supermarkt. Maar een pizzaslice (wat bij ons gewoon een medium pizza zou zijn) kost ook zo veel. Niet heel raar dat de rijke mensen hier super gezond eten en de rest die niet rijk is, veeeeelste dik is

We hebben onze laatste dagen gesleten in een dorm, gewoon omdat het kan (en niet anders kon) met een gestoorde Rus die nog meer zooi heeft dan wij samen. Maar goed, het heeft ook wel wat die gekke mensen hier. Alles komt hier voorbij.

Dat was het dan! Na 326 dagen, oftewel bijna 47 weken, is het voorbij. Onze onvergetelijke reis door Zuid-Amerika. Aan de ene kant is het zo voorbij gegaan, maar aan de andere kant lijkt 22 juni 2013 wel 5 jaar geleden. We hebben zoveel meegemaakt en zoveel (fantastische) mensen ontmoet, dat we oprecht kunnen zeggen dat deze reis veel intenser is geweest dan de vorige. Misschien komt het door het continent, misschien omdat we wat ouder zijn. We hebben ons elke dag vermaakt en de mooiste dingen gezien en meegemaakt. We hebben 13 landen bezocht, maar kunnen je niet vertellen wat onze favoriet is. In elk land hebben we zulke mooi dingen gezien. We zullen het gaan missen! De mensen, de muziek, de kleuren, het Spaans, de natuur. Maar we hebben ook wel een beetje zin om naar huis te gaan hoor.. ;)

Voor ons begint vanaf morgen de realiteit weer, we kunnen niet wachten om iedereen weer te zien en hopelijk komt Henk snel bij ons in huis wonen… J

Tot slot, heel erg bedankt jullie allemaal voor de lieve berichtjes en mailtjes het afgelopen jaar. Leuk dat jullie zo met ons meeleefden! En dat jullie onze verhaaltjes zijn blijven lezen is ook niet niks! Super leuk!

Tot snel!

Nog een paar foto’s dan maar..

traditie:

 

Dit nummer zal ons altijd herinneren aan deze trip:

1 Reactie op Miami

  1. Simona schreef:

    Daar zijn wij een paar jaar terug ook geweest. Idd, allemaal uiterlijk vertoon daar in Miami Beach. Maar je hebt ook heel andere delen in Miami.
    Goede reis terug en tot zaterdag bij M’riz!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>