Trinidad

En dan nu: Trinidad!! Zoals gezegd de meest toeristische stad van Cuba (na Havana) Dat hebben we geweten ook. Het is hier net als in Viñales een soort Azië/Marokko avontuur in Cuba. Op straat word je om de 5 minuten aangesproken door mensen die van alles aan je willen verkopen. Ook liggen de prijzen hier beduidend hoger dan in de andere steden. Maar goed het schijnt het waard te zijn, dus we gaan er open minded in.

Al gauw merkten we dat we onze ignore-modus aan moeten zetten, het heeft geen zin om elke keer aardig, ‘no gracias’ te zeggen. Want je merkt dat je het dan om de 5 minuten aan het zeggen bent. Wel een beetje jammer want Trinidad is een fantastisch mooie stad! De tijd heeft hier sinds 1850 stilgestaan lijkt het wel. Er zijn meer paard en wagens dan auto’s en de straatjes hebben mooie gekleurde huisjes. De auto’s die er zijn, zijn van die mooie oude Amerikaanse. Dat maakt Cuba wel echt tof.

Aan het eind van de middag liepen we over het centrale plein langs de kerk. Daar zat een oude man gitaar te spelen en te zingen in de ondergaande zon. Zo mooi! Rens gaf hem wat geld en hij kreeg een mandoline in zijn hand gedrukt. Helaas kan Rens echt geen noot spelen, anders was het helemaal mooi geweest.

Onze casa was deze keer van opa en oma. Voor de mensen die in Trinidad zijn geweest, we zaten op de hoek van de Santa Ana kerk die totaal vervallen is, en daarom zo mooi. Opa en oma zijn behoorlijk bij de tijd en snappen waar het geld te halen valt. We werden bijna gedwongen om bij ze te eten. De rolverdeling was grappig. Opa is echt opa en denkt niet aan geld, wil ons gewoon helpen. Oma weet wel van business en rekent overal een mooi prijsje voor. Het is net zo schattig als vervelend.

We zijn natuurlijk in Cuba dus er moet af en toe wel rum gedronken worden. Het gerucht dat rum hier goedkoper is dan water is waar, dus ook uit budgettaire overwegingen moeten we wel eens aan de rum… ;) Dit keer deden we dat bij de Casa de la Musica waar goede live muziek is en mensen salsa aan het dansen zijn. Onder het genot van een paar cuba libres hebben we ons hier de hele avond vermaakt.

Trinidad is niet alleen een mooi stadje, het ligt ook nog eens dichtbij een mooi strand, Playa Ancon. Daar zijn we dus ook nog een dagje naartoe gegaan. Onderweg van onze casa naar de plek waar we een taxi konden vinden in het centrum kwamen we echter langs een geweldige band die op straat zat te spelen. Dat strand kan wel even wachten! Vijf oude mooie Cubaanse mannetjes, super muzikaal, echt geweldig om te zien. Je hoort in Cuba veel live muziek, maar dat is vooral in bars en restaurants en dan staan ze vaak een beetje verveeld te spelen en om de 3 liedjes komen ze weer langs met de pet. Deze mensen op straat hadden er duidelijk lol in en speelden gewoon ongeacht of er mensen langs kwamen of niet. De ene man nog ouder dan de ander maar spelen konden ze wel!

Uiteindelijk toch naar het strand gegaan in een super mooie oude Chevy uit 1950 (ofzo)

Het strand is zeker mooi, maar helaas voor ons stond de wind verkeerd waardoor je eigenlijk door de planten heen zwom. Maar prima dagje aan gefikt. Ondanks dat onze huid behoorlijk wat gewend is, was het niet een goed plan om vanaf 11.30 uur tot 14.30 uur te slapen in de zon. We doen redelijk mee voor de ‘lobster competition’ nu.

Met onze casa opa en oma hadden we het over wat we van Cuba vinden en toen hebben we maar eerlijk toegegeven dat we het heel mooi vinden maar dat de meeste plekken voor ons veel te toeristisch zijn tot nu toe. Daar wist oma wel wat op! Ze tipte ons dat we naar Remedios en Caibarien moeten gaan voor een wat ‘echter’ Cuba. Daar over dus volgende keer meer!

But first: the photo’s..

Besos.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>