Santiago de Chile

Zoals we al eerder hebben verteld, hebben we in Santiago vooral veel dingen geregeld. Nieuw paspoort, nieuwe tas en camera gekocht. Ook een nieuwe bril, die was binnen 2 dagen klaar! Dat is in Nederland wel anders. Ha! Dus alles is weer koek en ei, de beroving gauw vergeten en nu hopelijk alleen maar weer leuke dingen  :)

Of we nog wat gedaan hebben in Santiago behalve shoppingmalls en ambassade?

Mwah. We hebben weer eens een ‘free’ walking tour gedaan die ons langs leuke plekjes van Santiago bracht. Zoals de begraafplaats, de centrale markt, etc. Vooral de begraafplaats was erg interessant. Vroeger hadden mensen echt geld te veel. Hierdoor hebben ze familiegraven gemaakt met een complete Egyptische piramide, pantheon of iets anders groots erop. Helaas is al het geld met de noorderzon vertrokken en zeker na de aardbeving van 2010 (dit gaat nog vaak terug komen in onze verhalen in Chili) heeft niemand naar deze graven omgekeken.

Ze geloven hier in animisme. De familieleden doen net alsof de overledenen er nog steeds zijn. Zo zijn er ouders van een kind die elk jaar de verjaardag van hun dochter vieren op de begraafplaats en dan de andere dode kindjes die ernaast liggen uitnodigen voor het feest. Of een vrouw die elke bijzondere dag (verjaardag, kerst, trouwdag etc) viert met een biertje voor haar en een voor haar overleden man. Dat graf staat dus ook helemaal vol met bierflesjes.

Ook geloven de mensen hier dat er geesten zijn welke dicht bij god staan, zodat je ze om een gunst kan vragen. Dit kan alleen als ze heel goed zijn geweest en een tragische dood hebben gehad. Bij dit soort graven staan talloze bordjes om deze overledene te bedanken. Heel apart allemaal.

Ook zijn we nog naar het museum voor Human Rights geweest over de tragische geschiedenis van Chili. In 1973 heeft ene Pinochet besloten dat de zittende president weg moest en heeft hij op 11 september de macht hardhandig overgenomen. Deze militaire coupe heeft geleid tot een dictatuur waarbij een hoop mensenrechten zijn geschonden. Tot aan 1990 heeft deze meneer het land geleid en heeft hij veel mensen gemarteld en/of vermoord omdat ze communist waren. Het museum is indrukwekkend groot! Na een audiotour van 2.5 uur waren we op ¾ van het museum en toen trokken we het echt niet meer. Maar het was echt heel interessant!

En nu? Paaseiland! Ja Paaseiland!!!

DAAAAAAG Check hier een paar pica’s 

Besos!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>