Punta Arenas

Waar zeg je? Ja Punta Arenas! Ligt dat niet 1000 km verderop van waar het vorige verhaaltje eindigde? Klopt! Na 4 dagen puzzelen en 50 autoverhuurbedrijven gebeld te hebben zijn we tot de conclusie gekomen dat er maar 1 optie is, naar Punta Arenas vliegen. Punta Arenas ligt helemaal in het zuiden van Chili, in Patagonië welteverstaan!

Het was even spannend, voor het eerst wisten we echt even een paar dagen niet wat we gingen doen. Het verhaal ging als volgt:

We hebben, nadat we Chiloe achter ons lieten, besloten terug te gaan naar Puerto Varas. Naar het hostel waar we al eerder hadden geslapen. Grappig om daar weer te zijn, de eerste keer tijdens onze reizen dat we ergens teruggaan. Daar drie dagen lang met alle kaarten op tafel een plan bedenken, de volgende dag proberen het te laten werken en er achter komen dat het of te veel kost of niet mogelijk is.

Lekker dan. Voor de mensen die dit lezen en denken; goh, we doen de Carretera Austral (de mooiste weg van Chili schijnt) even met de auto en we droppen hem off in het zuiden; prima plan! Alleen alle autoverhuurbedrijven rekenen rond de 2000 dollar one-way drop-off fee. Onmogelijk dus!

Plan A was met een camper naar beneden te crossen, maar dit plan ging in rook op. Er was geen camper te krijgen. Maar we kregen na 2 dagen een nieuw mailtje van het verhuur bedrijf,  er is er 1 beschikbaar van 13 tot 20 november in Punta Arenas. Nice! Maar dit is wel aan de andere kant van het land. Om 17.00 uur op zaterdag boeken we dus maar een vlucht en om 10.50 uur zondag vliegen we. En dan zit je ineens bijna aan het einde van de wereld. Het is me wat dat reizen…

Maar wat te doen in Punta Arenas? Nadat we aangekomen zijn merkten we gelijk al dat het hier een stuk kouder is. Hoewel de zon schijnt is er een snijdende wind. Op zondag even door de stad lopen om op maandag naar Zona Franca te gaan. Hier zijn een hoop duty free winkels waar je goedkoop je laatste trekkingspullen kan kopen. Toch maar even een poncho gekocht, we willen niet nog een keer als verzopen katjes rondlopen. Dan maar een poncho. Die dure trekkingsspullen kunnen we echt niet betalen. Het weer gaf ons al een voorproefje hoe het hier kan zijn. In 30 minuten van volle zonneschijn tot keiharde regen tot een flinke hagelbui en vervolgens weer zon.

Dinsdag hadden we nog een dagje over en toen zijn we pinguïns gaan kijken! Er is hier op 2 uurtjes varen een eiland met een kolonie van ongeveer 200.000 pinguïns. Nu zijn er ‘maar’ 120.000 maar het mocht de pret niet drukken. We mochten er een uur rondlopen en hebben honderden pinguïns gezien. Van heel dichtbij want die beesten waren nergens bang voor! FANTASTISCH! Veel te veel foto’s gemaakt weer.. Het was er super koud en de wind blies ons bijna van het eiland, maar ondanks dat konden we wel uren naar ze kijken.

Terug in de stad nog even een museumpje gepakt en langs de politie. Niks aan de hand hoor! Moest alleen nog even mijn visum regelen die ik nadat m’n paspoort was gejat natuurlijk ook niet meer had! En we gaan nu toch echt bijna naar Argentinië… Gelukkig was het allemaal geen probleem en zo geregeld.

Voor nu lekker slapen want morgen begint onze roadtrip door Torres del Paine in een camper!

Check hier de pinguïn-fotoshoot

Besos!

 

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>