Puerto Varas

Puerto Varas is een gezellig dorpje 3 uur rijden van Valdivia. Het ligt aan het Llanquihue meer en omringd door vulkanen. Super mooi landschap!

Dit keer maar weer een hostel van te voren geboekt, zodat we niet voor verrassingen zouden komen te staan. En maar goed ook, dit hostel was ook weer vol!

De volgende dag een auto regelen, want zonder kan je eigenlijk niet. Gelukkig hadden ze er nog eentje voor maandag. Zondag een rondje door het dorp gelopen. Het is duidelijk dat onze Duitse vrienden het hier maar al te leuk vonden/vinden. Iedereen heeft een Duitse achternaam en er is zelf een plaquette ‘150 jaar immigranten uit Deutschland’. Hier zijn ze maar al te  blij met de Auslanders. De oude Duitse houten huisjes zijn wel erg mooi.

De volgende dag eindelijk roadtrippen!! We hebben 24 uur om het meer rond te rijden. Ongeveer 100 km. Maar het was zo mooi overal dat we 100 keer zijn gestopt en zelfs nog een beetje op moesten schieten. De mooiste vulkaan in de omgeving heet Osorno. Deze vulkaan is zo mooi omdat de top niet is geëxplodeerd tijdens een eruptie en hierdoor nog in perfecte staat is. We konden hem al zien vanuit ons hostel dus we weten dat hij er is. Helaas was de weersverwachting niet al te best, maar dat maakte het juist des te interessanter.

We zijn de vulkaan een stukje opgereden en het uitzicht was fantastisch! Vanaf daar keken we uit over het enorme meer, de besneeuwde bergtoppen om ons heen. Voor het eerst in ons leven stonden we  boven de wolken die een perfecte deken over het meer vormden. De zon begon te schijnen en daar werd alles alleen maar mooier van. Life is good!

We hebben ook nog een hele mooie waterval gezien vanwaar we ook weer fantastisch uitzicht op de vulkaan hadden. Inmiddels was er geen wolkje meer aan de lucht. Super vet dit!!

Ergens net over de helft hebben we overnacht. In een te schattig kamertje op een boerderij. De volgende dag vroeg op om het laatste stukje terug te rijden naar Puerto Varas. Net op tijd de auto ingeleverd, naar het busstation gerend en op het nippertje de bus gehaald naar Chiloe waar we nu zijn. To be continued…

1 foto zegt meer dan 100 woorden: check them out..

Besos!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>