Chiloe

Een flink eiland in het westen van Chili. Bekend om zijn pinguïn kolonie en kerkjes. Tijd om dat uit te checken! Na een busreis van 2.5 uur (waarvan 45 min op een boot in de bus) kwamen we aan in Ancud, een stadje in het noorden van het eiland.

Vanaf nu staat onze reis in het teken van plannen. Hoe gaan we dingen doen? Normaal is dat vrij simpel. Bus pakken en daar dingen uitzoeken. Nu zitten we een beetje vast met de vraag hoe komen we naar het zuiden van Chili. Daarover later meer.

Nu eerst Chiloe, per auto welteverstaan! We hebben namelijk een auto gehuurd voor 3 dagen. Na een nachtje slapen in onze dorm (waar niemand was dus lekker een privékamer voor een zacht prijsje!), ons scheurmonster opgehaald en zorgeloos op weg! Op naar de pinguïns! En naar een paar van de 150 kerken die er op dit eilandje staan.

De weg naar de pinguïn spot is erg lastig te rijden. Met onze Chevrolet Spark was het nogal een uitdaging om zoveel mogelijk ‘potholes’ in de weg te ontwijken, maar uiteindelijk via het strand (!) bij de pinguïn spot aangekomen. Het was echt snert (-t en lees dat woord maar eens andersom!) weer! Te slecht zelfs, er gingen geen bootjes naar de pinguïns vandaag. Maar het was wel duidelijk, Chiloe is een fantastisch eiland en er is hier nog veel meer moois te zien, dus doei pinguïns, wij gaan door!

Terug naar Ancud om via daar weer door te gaan naar een fort. Dat ging alleen anders dan gepland.. We zitten toch op een voorrangsweg? Waarom rijden hier dan auto’s? De weg houdt op! Remmen? Slip slip en een klein botsinkje tegen een stoepje.. Gelukkig verder niets en geen auto’s geraakt maar er zit een gaatje in de bumper. Dat gaat ons geld kosten! BALEN!

Na wat gevloek toch onze weg vervolgd en het beste er van proberen te maken. Gelukkig maar, want het is hier fantastisch! Ik zweer het je, als de zon schijnt is de lucht blauwer en het gras groener dan je ooit hebt gezien. Na een flink dagje cruisen hebben we prachtige kerken gezien in mini dorpjes. Deze kerken staan allemaal op de Unesco lijst of op een andere belangrijke lijst (boring!). En die dorpjes.. Daar heeft de tijd echt meer dan 100 jaar stil gestaan. Maar goed de foto’s zullen genoeg zeggen.

De volgende dag hebben we rondgereden op een eilandje naast het grote eiland. Super mooi om te zien hoe alles hier wellicht nog groener is dan op het andere eiland! Maar we besloten om de auto een dag eerder terug te brengen, omdat we wisten dat we flink moeten lappen voor de schade en omdat het eigenlijk de hele tijd regent en het nog wel even blijft regenen.

Terug bij het autoverhuurbedrijf dachten we even geluk te hebben. Die man zei nog: kleine schade, deze bumper is een koopje blablabla. Dus toen we de rekening gepresenteerd kregen was het wel even schrikken. 270 euries.. Maar goed, je staat machteloos tegen zulke bedrijven. Of te wel balen en op naar Puerto Varas om daar verder te gaan plannen. We hebben echt geen idee hoe verder gaan vanaf hier…

Wordt vervolgd!

(een open einde.. spannend he!)

BESOS!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>