Copacabana

At the Copa.. COPACABANAAAA!! Music and passion were always in fashion, at the Copaaaa! They fell in love..

We zijn in Bolivia!! In Copacabana dus, van dat liedje, maar dan anders, want die gaat eigenlijk over Copacabana in Brazilie. Hoewel de Brazilianen het naampje eerlijk gejat hebben van dit plaatsje. Boliva staat bekend om een hoop dingen, maar niet om haar prachtige stranden. (Kijk maar even op googlemaps en zoek de kust van Bolivia.)

Copacabana ligt net over de grens in Bolivia aan het Titicaca meer (3 uur rijden vanaf Puno, alleen maar langs het meer gereden. Je kan dus wel nagaan hoe groot dat meer is!). Het is het enige plaatsje in Bolivia waar er een ‘strand’ is. Het ligt nog steeds op 3800 meter dus niemand zal hier ooit gaan zwemmen. Wij hadden wat negatieve berichten gehoord van onze mede reizigers in Puno dus we hadden wat twijfels. Dit bleek nergens voor nodig, want het was een heel leuk stadje!

Aan het eind van de middag zijn we een berg opgeklommen. Hier kan je de zon onder zien gaan in het meer van Titicaca. Na een behoorlijke klim waren we net op tijd. De zonsondergang was fenomenaal!

Check de foto’s!

Eindelijk lekker slapen in een heerlijk bed! De volgende dag zouden we Isla del Sol (eiland van de zon) een bezoekje gaan brengen.

Om half 9 werden we verwacht bij de boot. Na 2 uur te hebben gevaren kwamen we aan op het noordelijke stuk van het eiland. Hier kon je een stukje lopen over een strandje om vervolgens een klim te maken naar wat ruïnes. Na Machu Picchu zijn we gewoon wat minder onder de indruk van een stapel stenen. Verwend he? Maar was wel een mooi plekje. We hadden als een van de weinigen besloten om de trek te doen naar de zuidkant van het eiland. Het mooie van zulke beslissingen is dat je soms in situaties terechtkomt die je anders niet zou meemaken. We kwamen in een groep van 100 lokale mensen terecht die op weg waren om ergens te gaan werken. Deze mensen zijn geen toeristen gewend en we hebben een leuk praatje met ze gemaakt. Heel erg vet! Wat een schatjes.

De trek verder was super mooi. Over een oud inca pad. De foto’s zullen dit bewijzen.

’s Ochtends op de boot kwamen we een Australisch stel tegen die we al eerder in Peru waren tegengekomen. Het bleek haar verjaardag te zijn, dus toen we ’s middags van de boot afkwamen nog wat biertjes met de gedronken aan de waterkant.

De volgende ochtend zijn we naar La Paz vertrokken! De onofficiële hoofdstad van Bolivia.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>