Puerto Iguazu

¡Hola!  ¿Todo bien?

Na Uruguay waren we voor de 3e keer in Buenos Aires! Niet helemaal het plan, maar het kwam zo uit. Niet zo erg want Buenos Aires is leuk en we hadden nog steeds wat dingetjes niet gezien. Bijvoorbeeld de antiek markt in San Telmo waar ook veel straat artiesten zijn (tango dansers, bandjes, poppen spelers), een groot theater waar nu een boekenwinkel in zit, de wijk Recoletta en Puerto Madero (het moderne stuk van BA). Dus we hebben nog wat foto’s toegevoegd aan BA! Check them out! (onderaan natuurlijk ;-) )

Onze laatste avond in Buenos Aires zijn we uit eten gegaan bij een van de beste restaurants van de hele stad: Don Julio. Al veel mensen hadden ons hierover goede verhalen verteld, dus dat beloofde wat! Wij dachten daar gaan we even heen. Lange broek weer uit de tas en er naar toe. Wat blijkt: vol vol vol. Op maandag! Of we minimaal een uur wilde wachten. Errr nee.. schrijf ons maar op voor morgen. Tot morgen! En toen we de volgende dag kwamen bleek dat ze het vergeten waren, maar niet getreurd we kregen een tafeltje. Na onze Mendoza avonturen zijn wij nu echte wijnkenners. Doe die Malbec uit 2006 maar ober! Echt heeeeerlijk. En natuurlijk weer zo’n lekkere biefstuk besteld.

Toen kwam er een man binnen lopen. Rens zegt, ik ken die vent. Hij kwam mij ook erg bekend voor, maar waarvan? De hele avond hebben we lopen piekeren en voor de zekerheid stiekem een foto van hem gemaakt. Bleek het Ralph Fiennes te zijn! Hij speelt onder andere Valdemort in Harry Potter en hij zat ook in de laatste 007 film. Een echte Hollywood ster!! Bleek dat Obama, Bono, Brad Pitt en Angelina en alle andere bekende mensen daar ook wel eens een steakje komen eten, gewoon omdat het kan. WA en Maxima hebben er vooralsnog niet gegeten, dus Koning mocht u meelezen,  ga daar even eten, anders hoort U er niet bij hoor!

De volgende dag (het was inmiddels 8 januari) hebben we het vliegtuig gepakt naar Puerto Iguazu. Natuurlijk voor de watervallen van Iguazu! We kregen gelijk een “Machu Picchu gevoel”, althans van het stadje dan. Lekker toeristisch en niets te doen. Nu maar hopen dat de watervallen net zo indrukwekkend zijn als de oude tempel!

En dat waren ze! Jeetje wat een water! De Iguazu watervallen liggen voor 80% in Argentinië en 20% in Brazilië. Het zijn 270 tot 300 watervallen, in totaal 2,7 kilometer breed en ze vallen tot 82 meter naar beneden. Het bekendste deel van de watervallen is de keel van de duivel, een grote halfronde waterval van 150 meter breed waarin het water 70 meter in de diepte stort. Niet normaal zo groot, zo hoog, zo veel water.

We hebben een boottochtje gemaakt om de watervallen van wat dichterbij te bekijken. De kracht van al dat water, pfff.. Ongelofelijk. Zeiknat kwamen we het bootje uit, maar het was super vet. En dit waren nog de kleine watervallen! Na dit tochtje zijn we naar de keel van de duivel gegaan. We hebben daar met grote verbazing staan kijken naar al dat water.

Ondertussen zijn er ook nog veel dieren in het park. Van neusbeertjes tot super mooi gekleurde vlinders. Rens z’n nieuwe beste vriend was een mooi geel vlindertje die meer dan een uur op zijn rug bleef zitten, inclusief toilet bezoek.

Aan het einde van de dag hadden we de watervallen van alle mogelijke hoeken en perspectieven gezien. Elke keer weer anders. Zo gaaf!

Zie hier de foto’s!

Maar dat was nog niet alles, er is ook nog een Braziliaanse kant, genaamd Foz do Iguacu. Op naar Brazilië dus! Slechts een half uurtje met de bus, nieuwe stempel in ons paspoort. Bom dia Brasil!

Aan de Braziliaanse kant kom je niet zo dichtbij de watervallen, maar heb je er hele mooie panoramische uitzichten op. Wederom, fantástico!

Check hier de foto’s van de Braziliaanse kant

Om het nog spannender te maken komt er nog een 3e land bij in dit verhaaltje! We zijn namelijk even een dagje naar Paraguay geweest. We wisten dat alle elektronica in Zuid-Amerika super duur is. Maar dat dit land hier een uitzondering op. En dat kwam goed uit want de oplader van onze laptop is kapot en die is echt onbetaalbaar overal waar we kijken. Vanaf Foz do Iguacu is het slechts een half uurtje met de bus naar Ciudad del Este in Paraguay. Het merendeel van dat half uur sta je in de file om de brug naar de stad over te komen. Wat een mensen, wat een auto’s! En wat een shopping malls! Bijna alleen maar elektronica. Echt een gekkenhuis. Gelukkig hebben we de oplader gevonden (voor goedkoper dan NL!) en we hebben ook nog een klein digitaal camera’tje gekocht. Die was in Chili ook gejat en we wilden eigenlijk geen nieuwe kopen. Maar nu we in Brazilië zijn, zien we het niet zo zitten om onze mooie dikke camera steeds te flashen, dus is zo’n kleintje wel handig! Daarna gauw weer weg uit deze stad om op het station van Foz do Iguacu te wachten op onze nachtbus naar Sao Paolo!

Besos!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>