L.A.

Los Angeles

Datum: 28-06-2009

Locatie: LA

 

25 juni vertrokken uit Hawaii, met een nachtvlucht naar Los Angeles!!! Jammer van Hawaii, maar LA is ook super VET! Tenminste de eerste indruk was niet al te best. Van het vliegveld naar het hostel zag het er nog saaier uit dan Nieuwegein, maar het is wel degelijk rete stoer hier.

 

Diezelfde ochtend nog zijn we meegegaan met een tour door de stad. Heeeeeel erg vet! Oh trouwens, zoals jullie weten is Wacko Jacko dood, en JA het is hier een gekkenhuis!!! Maar daar straks meer over. Eerst gingen we naar de beroemde Hollywood letters, je weet wel, die witte letters HOLLYWOOD op die berg. Stoer man, dit zie je altijd op tv en nu ben je er ineens in het echt! Op de weg hiernaartoe kwamen we al langs een paar enorme huizen met bijpassende auto’s voor de deur. Wat een patsers. Maar wel tof om te zien natuurlijk. Toen gingen we over de Sunset Boulevard waar alle celebs shoppen, eten en feesten. Rij je langs zo’n bar: “hier ging Heath Ledger altijd uit en hier is Britney Spears zonder slipje gefotografeerd, de eigenaar van dit restaurant is Ashton Kutcher. Dat soort dingen. Yeah baby, this is Hollywood!! Ook nog langs de kerk van Sister Act gereden en het hotel van Pretty Woman. En toen… The Walk of Fame op de Hollywood Boulevard! Aaaaahhh dit is zoo vet! Maar wat een toestand voor Michael Jackson hier! M.J. madness… Zijn ster ligt natuurlijk ook op de Walk of Fame, precies voor het Kodak Theater (waar de oscars worden uitgereikt!) en het Chinees Theater. De halve straat was afgezet, je kon geen stap verzetten of je keek weer ergens recht in een camera van CNN, ABC, name it. Overal politie en brandweer. En dan de ster.. Ook afgezet met hekken en politie. Een enorme rij mensen die stonden te wachten om er langs te mogen lopen aan de ene kant en aan de andere kant alle camera’s met presentatoren die verslag staan te doen van al het gedoe of mensen staan te interviewen. Mensen waren echt van over de hele wereld afgereisd. Allemaal met hun M.J. t-shirt aan en met posters enzo. Sommige hadden het erg slecht, stonden te trillen en te huilen, of deden alsof om op tv te komen. Bizar om te zien allemaal! Ook wij zijn langs de ster gelopen die was bezaaid met bloemen, foto’s, brieven, knuffels en een glitter handschoentje. Wij zijn geen fan ofzo, maar dit was toch behoorlijk indrukwekkend! ‘Grappig’ dingetje was nog dat vrijdag avond de premier van Bruno was in het Kodak Theater. Toen hebben ze de ster van Michael Jackson maar ff afgeplakt. Gelukkig is er nog een andere Michael Jackson met een ster, dus toen zijn alle mensen daar maar heen gegaan hahaha.  Zoals jullie weten is ook Farrah Fawcett overleden, (we hebben het nagevraagd: )  ze is ook echt HUGE in LA, ze heeft alleen de “pech” dat wacko jacko paar uurtjes na haar is overleden, haar ster ligt 3 “blocks down” en heeft 1 lullig roosje…

*update* inmiddels is Farrah goed bedeelt met bloemen, der is alleen nog een dude overleden en die heeft wel geteld 1 bloemstukje.. Bij MJ is het een zee van bloemen (zelfs een meter hoge handschoen van bloemen WACKO!)

Daarna zijn we naar de buurt gegaan waar alle celebrities wonen. Beverly Hills, Bel Air, die wijken. Dit was echt super koel. Wat een ontzettend dikke huizen!! Echt ongelofelijk, hele kastelen staan er gewoon. We hebben de huizen (of ex-huizen) gezien van o.a. Jennifer Anniston, Nicholas Cage, Dr. Phill, David Beckham, Tom Cruise, Paris Hilton, Ringo Star, The Osbornes, Phil Collins, je kan het zo gek niet bedenken. We hebben ook een poging gedaan langs Michael Jacksons huis te rijden maar alle wegen ernaartoe waren afgesloten. Wel van een afstandje gezien. Ook hebben we de Playboy Mansion gezien (super groot) met allemaal catering wagens ervoor in voorbereiding voor weer een feestje.(wel twee vriendinnen van onze Hugh gezien). In Bel Air zijn we langs het huis gereden van The Fresh Prince of Bel Air, hoe kan het ook anders. En tot slot het duurste en grootste huis van de hele buurt: het huis van Aaron Spelling (daar woont z’n dochter nu) met 123 kamers en een waarde van 150 miljoen USD. Ongelofelijk… Onderweg kwamen we langs het ziekenuis waar Michael Jackson is heengebracht. Daar was het niet zo druk meer, maar ook daar weer bloemen enzo. Daarna zijn we op de Rodeo Drive geweest. DE winkelstraat van LA, als je geld hebt tenminste. Wat een winkels! Zo mooi! Celebs houden ervan om hier te shoppen, helaas geen een gespot. Toen nog even naar Venice Beach en St Monica Beach, super groot strand is dit met heel veel winkeltjes enzo. Hier is o.a. Baywatch opgenomen. De basketbalvelden langs het strand zijn ook in heel veel films gebruikt, zoals American History X en Whiteman Can’t Jump (de basketbalveldjes zijn exact hetzelfde nog als in die film). Het lijkt wel of elk stukje LA wel in een of andere film is geweest! Nog een paar grappige dingetjes die we hebben gezien: De school waar o.a. Grease is opgenomen en ook die ene clip van Britney Spears, de Kermit de Kikker studio, het toiletgebouw waar George Michael is gearresteerd (je weet wel…). En zo kan ik nog wel even doorgaan. Echt te grappig allemaal.

 

Zaterdag zijn we naar de Universal Studios geweest. Ook dit was super gaaf. Een typisch Amerikaans pretpark, maar wel een hele leuke. Eerst hebben we de studio tour gedaan die langs de Universal Studios gaat. Bijna alle films worden hier (gedeeltelijk) opgenomen. Zo vet om te zien die filmsets. Zo hebben ze een stukje wilde Westen, klein Europa (gebruiken ze iedere keer dezelfde huizen, ze veranderen alleen de letters op de huizen in een andere taal), oud Egypte/Rome etc. Er is ook een set waar een vliegtuig zogenaamd is neergestort op een paar huizen. En nog een stuk waar ze onderwater opnames maken en waar ze schepen op zee filmen (in een sloot met miniatuurboten J). Ziet er heel vet uit. En daarnaast de set van een kerstfilm met allemaal sneeuw enzo. Gaaf man. Er worden op dit moment geen grote films opgenomen, maar er zijn wel andere werkende studio’s zoals die van CSI en de Tonight Show. En nog een hele bekende: die van Desperate Housewives! We zijn door die hele buurt gereden, langs alle huizen uit die serie. Ook nog hier en daar een paar special effects gezien met vuur en auto’s en water enzo. Super leuk allemaal. In het park zelf zijn we nog naar allemaal shows geweest zoals een waar ze uitleggen hoe ze special effects in een film doen, een show met een paar Hollywood dieren (grotendeels uit Evan Almighty), de Water World show (zoals de film met Kevin Costner) en een Shrek Show. Echt heel mooi gedaan. Er waren ook nog een paar achtbanen in thema, zoals Jurassic Park en the Mummy. Ook nog eentje van de Simpsons waarbij het leek of je in een achtbaan rijdt terwijl je in een aflevering zit van de Simpsons, die was echt goed.. Was super leuk hier!

 

Alle highlights van LA gezien… Tijd om weer te vertrekken. Vanavond nemen we de nachtbus naar San Francisco!!  Golden-gate bridge here we come!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>