Hawaii

Aloha HAWAII!!

Datum: 25-06-2009

Locatie: Honolulu

Hoi!

Hawaii dus! Hoe vet is het om hier te zijn!! 19 juni zijn we in Hawaii aangekomen. 22 uur terug in de tijd vanaf Fiji. Erg bijzonder! ‘s Avonds om 11 uur vertrokken we uit Fiji en 7 uur ‘s ochtends dezelfde dag kwamen we aan in Honolulu. Twee keer 19 juni 2009. Eerst op Fiji op het strand gelegen en toen nog een paar uur in Hawaii, op dezelfde dag! Raaaaaar maar waar!

Toen we aankwamen zijn we zo ongeveer rechtstreeks naar het strand gegaan. En niet zomaar een strand, Waikiki Beach!! Woooow.. Nog net ergens een stukje zand voor onze handdoek weten te veroveren, want sjees wat is het hier druk. Het ligt hier vol met surfdudes, dikke Amerikaanse families en een hoop andere mensen. Wel heel vet hoor daar, met al die grote hotels op het strand zo ongeveer. Jaaaa dit is Hawaii!

Waikiki is het toeristencentrum van Hawaii. Niet normaal hoeveel souvenirwinkels en hotels hier zijn. Limousines rijden hier ook af en aan. Dat is hier niks bijzonders, ze hebben zelfs aparte parkeerplaatsen! En die Amerikanen… Pfff wat een volk is dat zeg. Lekker overdreven de hele tijd. “It was like, uuuhhh you know and I’m like, like, like..” Om gek van te worden. En ja, er is hier echt op elke hoek van de straat een MacDonalds. Heel veel mensen zijn super dik hier. Als je iets gezonds wilt eten is dat ook drie keer zo duur als een vette hap, dus ja…

Waikiki Beach is leuk, maar er is meer! Zondag zijn we naar Pearl Harbor gegaan. Daar was een gratis (!) tour naar het Arizona Memorial. Een van de schepen wat is gezonken toen de Japanners Pearl Harbor aanvielen, ligt nog steeds op de bodem van de haven daar. Met zo ongeveer alle bemanning erin begraven. Op het schip is nu een Monument gemaakt, de Arizona Memorial. Ook was er een film over die dag. Best interessant! Wel typisch Amerikaans die film: “Wat dachten die Japanners wel niet toen ze ons aanvielen, zo’n klein landje tegen ons, etc.”

De volgende dag hebben we Diamond Head beklommen. Dit is een vulkaankrater en het landmark van dit eiland. Met op de top een erg mooi uitzicht over Waikiki en Waikiki Beach. Ook dit was erg Amerikaans. Overal waarschuwingsborden dat je wel in goede conditie moest zijn als je de hike wil doen. Je moet een zaklamp meenemen, het is een pittige hike van 2 uur, en meer van dat soort dingen. Binnen een uur waren we weer beneden. En we hebben echt niet zo’n goede conditie meer. Had nog sneller gekund als we niet steeds moesten wachten op al die families met ijsjes enzo, die elke drie meter moesten uitrusten. Ook kon je voor 2 dollar op de top een certificaat kopen dat je de top had bereikt. Hilarisch.

Dinsdag en woensdag hebben we een auto gehuurd en zijn we het eiland rond gaan rijden. Dinsdag zijn we via de oostkust naar de North Shore gereden. In de winter zijn er bij de North Shore zulke hoge golven dat daar de WK’s surfen worden gehouden. Helaas hebben wij niet zulke hoge golven gezien, maar het was wel mooi daar. Niet zo toeristisch als Waikiki in ieder geval. Ook zijn we langs een paar mooie look-outs gekomen en langs super mooie stukjes strand. Wow, dat water!! Woensdag zijn we vanaf de North Shore, door het midden van het eiland weer terug gereden en toen nog langs de westkust. In het centrum van het eiland liggen de Dole plantages, van de ananassen. Was wel grappig om te zien. De westkust is het minst toeristische stukje van het eiland en erg mooi. Super mooie stranden met alleen een paar locals die zitten te vissen.

Helaas hebben we geen tijd om nog andere eilanden van Hawaii te bezoeken. Vandaag is alweer de laatste dag hier. Nog even chillen op Waikiki Beach, want vanavond vliegen we al naar Los Angeles!!! Daarover volgende keer meer…

Aloha!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>