Moskow

Feest in Moswarm uuh.. Moskou

Datum: 08-09-2008

Locatie: Moskou

 

Daar zijn we weer! Er is weer een hele hoop gebeurd, dus net voordat we de Trans-Mongolie Express ingaan nog even een berichtje. Ben blij dat jullie de foto’s leuk vonden, maar eigenlijk waren het niet eens de mooiste! Er ging iets mis met uploaden en toen stonden ze er niet allemaal op. En nu zitten we achter hele slome computers, dus de foto’s laten nog even op zich wachten.

Zaterdagavond heeft de gids van Tiara ons naar de nachttrein gebracht om naar Moskou te gaan. Super mooie trein was het, met alles erop en eraan. We zaten met 2 Russen in een 4-persoonscoupe. Een van de twee probeerde nog wel een beetje een gesprek aan te knopen, maar het was toch een beetje lastig met de twee woorden engels die hij sprak. Dus maar vrij snel gaan slapen, want om 8.00 uur zouden we al in Moskou aankomen! Daar stond weer een gids van Tiara ons op te wachten om ons naar onze verblijfsplaats te bregen: een homestay dit keer! We hebben vannacht gewoon bij een mevrouw van 80 in huis geslapen! Samen met twee andere Nederlandse/Belgische stelletjes. Heel leuk hoe zo’n vrouw daar woont enzo. Super lieve mevrouw trouwens, maar natuurlijk kan ze geen engels!.We hadden een enorme kamer met tv, kroonluchters aan het plafond, een grote eettafel, noem het maar op! Wel heel gek om echt bij iemand thuis te slapen: schoenen moeten uit bij de voordeur en we hebben geen sleutel. Dus steeds als we ‘thuis’ komen moeten we aanbellen en doet ‘oma’ open.

We hebben gisteren vooral veel door de stad gelopen. Het is echt supermooi weer, zo’n 28 graden! Het was dit weekend feest in Moskou want de stad bestaat 861 jaar. En dat werd groots gevierd. Een beetje te vergelijken met Koninginnedag bij ons. Helaas waren hierdoor wel alle grote pleinen afgesloten. Dus ook het Rode Plein en het Kremlin! Beetje jammer. ‘s Avonds zijn we weer terug de stad ingegaan. Het was druk!! Er wonen 15 miljoen mensen hier en het leek wel of iedereen op straat liep. Door de hele stad waren podiums met optredens. Maar wat nog veel leuker was: het Rode Plein was open! Was echt super leuk om daar te zijn. Ook de basiliek op het plein was echt mooi. Die Russen maken best mooie dingen! Daarna nog even bij heel groot vuurwerk gekeken en toen naar ‘huis’ gegaan.

Vandaag zijn we in het Kremlin geweest. Ook weer erg mooi. Jammer dat jullie de foto’s nog niet kunnen zien. De rest van de dag zijn we bezig geweest om een internetcafe te zoeken..pfff 3 uur later nog niks gevonden. Toen zijn we maar het Hilton Hotel binnengestapt. Daar wisten we tenminste zeker dat ze engels spraken (wat een enorm mooi hotel was dat trouwens!) Ook zij wisten geen internetcafe, maar we mochten wel even in het Businesscentre. De eerste 5 min waren gratis, en daarna was het 7,50 euro per kwartier! Nou we wisten niet hoe snel we weer weg moesten komen!

Nu is het wachten op de Trans Mongolie Express. Zin in!! We vertrekken over 3 uurtjes. De komende 5 dagen zullen we onafgebroken in de trein zitten. Kunnen onze voeten eindelijk uitrusten van al dat lopen. Vrijdag komen we in Irkoetsk aan. Daar blijven we 3 dagen, maar ben bang dat we daar niet op internet kunnen. Het volgende berichtje zal dus uit Mongolie of Bejing zijn. Ga vooral door met posten op ons gastenboek, vinden we erg leuk!

toedeloe!

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>