Whitsundays, Cairns, Great Barrier Reef

‘Zeilen’ bij de Whitsundays…

Datum: 29-04-2009

Locatie: Cairns

 

Weer tijd voor een verhaaltje van Rens..

Na ons avontuur met Koala’s op Fraser Island gingen we naar de Whitsundays.. (een eilandengroep voor de kust van Airlie Beach). Heerlijk chillen op een boot…

Het volgende hadden we geboekt (dachten we). Relax boot, max 30-40 mensen op de boot, slapen in een resort.. 3 dagen zeilen 2 nachten slapen op het resort..

WAT KAN DAAR NOU FOUT AAN GAAN?

eigenlijk alles… puuuuuuuuuuuuuhhhhh we zijn gewoon keihard genaaid.. heerlijk

Waarschuwing, vanaf nu komt er bijna alleen maar geklaag:
We begonnen de eerste dag met zeilen om 3 uur! ‘s middags. enige wat we deden was 45 minuten naar ons resort varen. Het was een zeil schip, zonder zeilen, met motor…

Mooiste was, er zaten 76! mensen op de boot. iedereen moest vechten voor een plek om te zitten. Sommige mensen hebben de hele trip gestaan!

Het was een PARTY BOOT! niet wat we geboekt hadden , maar ja dachten we als we er toch zijn, laten we dan maar een bakkie doen en het beste er van maken.. Nou.. Party boot.. we hebben in allerlei landen op zulke cruises (boozecruises) gezeten.. Vereiste is toch echt MUZIEK. dat was er niet.. wel veel drank maar dat moest je zelf meenemen. (wel zo goedkoop) na dit iet wat teleurstellende gedoe waren we dus aangekomen op Koala’s beach-backpacker resort.

Daar werden we in dorms gedrukt.. wij kregen kamer 323 samen met 4 anderen. Aangekomen bij 323 zat de schuifpui deur scheef. Dus na wat bruut geweld, konden we de kamer in, maar de deur kon dus niet dicht. de badkamer deur had het zelfde principe, het was gewoon een deur, maar deze zat niet vast ofzo nee deze moest je optillen (zie je Maaike dat al doen) en scheef voor de deur zetten, douche was in de deuropening zonder gordijn of whatsoever.. of te wel geen privacy (ik vond niet erg maar alle dames wel..)

Gingen maar naar de receptie, andere kamer regelen, zegt de receptie.. aaah 323 ja die kamer is kapot.. (WAAROM HEB IK DAN GVD SLEUTELS VAN DIE KAMER??) hier heb je sleutels voor 325. zelfde kamer, zelfde gebreken alleen de voordeur kon wel dicht..

Wat een gezeik.

de volgende dag 8 uur gingen we weg..3 uur later kwamen we aan op een strandje, whitehavenbeach.. mooi strandje maar niet super bijzonder.. moesten we onze “stingersuits” (tegen de kwallen) aandoen en mochten we snorkelen..  nou na 20 minuten kijken en letterlijk alleen maar zand gezien te hebben, besloot iedereen maar te chillen op het strand. 4! uur later gingen we op de boot en gingen we weer terug naar het resort..  of te wel eigenlijk niets gezien en gedaan vandaag..

S’avonds zou er een disco zijn, was er niet maar wel gezellig wat gedronken.

volgende dag weer om 8 uur vertrekken voor wat snorkelen. Dit keer was het wel iets beter maar na 1 uur gingen we de boot op en om 1 uur waren we weer in de haven..

al met al een behoorlijke teleurstelling. Zeker gezien het feit dat we als we aan het varen waren niets te horen kregen en alles op elkaar leek.

Terug in het resort bleek dat onze tas met eten was opengebroken en half onze rantsoen gestolen is door een “fellow backpacker”  en we waren al zo vrolijk.

Iet wat boos gingen we een paar glaasjes drinken in de plaatselijke bar en hup naar bed…. oogjes dicht en dat was het dan.. vergeten en door.. in eens.. jeuk.. kriebels, getver.. bah… was dat?

BEDBUGGSSSSSSSSS mijn hele bed onder! GVD… (bedbugs zijn insecten die in matrassen leven en je helemaal kapot bijten..) Ik het stelletje wakker gemaakt die in onze dorm lagen te slapen.. en hun bed zat ook helemaal vol (ze lagen er al 4 uur te slapen en ze waren behoorlijk gebeten)

dus om 2 uur proberen via via nog een andere kamer te regelen. Alles inpakken en na een dik half uur konden verhuizen.. moest wel naar een ander gedeelte.. 15 min lopen, om 2.30 en met al je backpacks en in je pyama…

Het nadeel van bedbugs is dat je alles waar je in lag, ligt of aanhad niet meer kan gebruiken tot dat je dat gewassen heb.. aangezien het hostel geen dekens of slaaplakens regelt.. lagen we zonder te slapen.. volgende dag om 10 uitchecken..

Toch maar even management gevraagd, uur gal lopen spugen over alles wat me Koala’s hebben meegemaakt. kregen we 100 dollar terug en een kilo waspoeder… konden we ALLES wassen wat we in onze backpacks hadden..

Dus na een wasdag en niet geslapen gingen we om 8 uur met de nachtbus (weer lekker slapen dus.. nottt) naar Cairns..

Hier zitten we nu en hebben amper geslapen..  gelukkig heeft Mama (van Rens) een luxe hotel geregeld waar we de  komende 5 dagen niets anders gaan doen dan slapen!

4 mei vertrekt ons vliegtuig naar Nieuw Zeeland! heerlijk heerlijk!

Ajuus

p.s.
Tijdens de nacht van de bedbugs ook  nog een telefoontje van mijn moeder dat ze even was opgenomen in het ziekenhuis, ze was op een tour in de outback en totaal uitgedroogd. Ze heeft haar toer moeten afbreken en vliegt straks weer terug naar Cairns.. Kunnen we der lekker verzorgen! Tel dat op bij het vorige verhaal.. zijn we blij dat we nu weer lekker niets kunnen doen.. Helaas hoort dit ook bij backpacken…..

Cairns, regenwoud en Great Barrier Reef!

Datum: 03-05-2009

Locatie: Cairns

 

Het laatste verhaaltje uit Australie alweer! In tegenstelling tot alle teleurstellingen van vorige week, waren de laatste dagen in Australie erg leuk. Woensdag 29 april zijn we ’s ochtends aangekomen in Cairns. ’s Avonds kwam Rens zijn moeder ook terug in Cairns na haar tour naar de outback. Zij had, net als in Sydney, een lekker hotel voor ons geregeld. Heerlijk! Zeker na die bedbugs en andere nare dingen in de laatste paar hostels. Even bijkomen…

 

Donderdag hebben we niet zo veel gedaan, behalve geshopt! Cairns is best een gezellige stad aan de zee. Langs het water ligt de Esplanade waar iedereen lekker hardloopt, fietst en wandelt. Er zijn hier ook beachvolleybalvelden en bbq’s. En daarachter een hele straat gezellige restaurantjes. Goed te doen!

 

Voor vrijdag hadden we een tour geboekt naar het Daintree regenwoud en Cape Tribulation. Cape Tribulation is de plek waar twee World Heritage Sites aan elkaar grenzen, het ‘oudste regenwoud ter wereld’ (hmm, waar hebben we dat eerder gehoord??) en het Great Barrier Reef. Eerst hebben we een stuk gereden door het regenwoud en daarna hebben we een wandeling gemaakt met de gids die vanalles over het gebied vertelde. Was wel leuk, maar voor ons niet meer zo heel bijzonder na alles wat we al gezien hebben (klinkt wel erg verwend he). ’s Middags zijn we naar het strand van Cape Tribulation gereden en daar hebben we even over het strand gelopen. Mooi mangrove bomen overal! Daarna hebben we een boottocht gemaakt over de Daintree rivier. Deze rivier zit vol met krokodillen en wij hebben er ook een in levende lijve gezien!! Crikey! Hoe vet! Een joekel van bijna 4 meter! Gelukkig kwam ie niet te dichtbij, maar was wel heel stoer zo in het wild! Tot slot zijn we nog bij een beekje gestopt, waar we konden zwemmen of kanoen. Was dezelfde beek als waar die krokodillen inzitten, maar hier was het water een stukje kouder en dat vinden die krokodillen niet zo relaxt. Maar er zaten nog wel een paar andere hele leuke beesten in deze beek. Schildpadden!! Een hoop ook. Zo leuk zijn die! ’s Avonds zijn we nog lekker uit eten geweest met zijn 3en. Was tenslotte alweer de laatste avond van Rens zijn moeder in Australie! Zaterdag hebben we haar naar het vliegveld gebracht voor een lange reis naar huis…

 

Vandaag was het ook onze laatste dag in Australie. En we hebben iets heeeel vets gedaan. We zijn vandaag naar het Great Barrier Reef geweest om te snorkelen. Holy shit, wat is het hier ongelofelijk mooi onder water!! We zijn op drie verschillende plekken gaan snorkelen. En het was echt fantastisch! Al dat koraal zo groot en veel en mooie kleurtjes en allerlei soorten vissen in alle vormen, maten en kleuren. Echt geweldig! Na een spoedcursus bij Rens kan (en durf!!) ik nu ook te snorkelen en dat was maar goed ook, want dit had ik voor geen goud willen missen. We hebben zelfs Nemo gevonden (waarschijnlijk), met de rest van zijn familie (Nemo look-a-likes). Ook nog een paar roggen gespot en een zeekomkommer (das echt een raar ding). Zo mooi… We hadden ook een onderwatercamera gehuurd, dus check de foto’s ff! Jammergenoeg was het de hele dag bewolkt dus de kleuren van het koraal waren niet zo mooi als wanneer de zon schijnt, maar whatever.. het was VET!

 

Zo, ook Australie zit er alweer op! Erg snel gegaan… We zijn er als een speer doorheen gegaan, maar we hebben er volop van genoten (op dat ene stukje oostkust na dan). Het is zo groot hier en ruim, indrukwekkende natuur, bijzonder dieren, relaxte locals (‘no worries mate’)… Ook hier willen we nog wel eens naar terug. Maar nu eerst Nieuw Zeeland!! Morgenochtend 6.00 uur (de dag dat we 8 maanden onderweg zijn!) vliegen we naar Brisbane en vanaf daar naar Christchurch op het zuidereiland van Nieuw Zeeland. Als het goed is staat daar onze camper klaar waarmee we een maand door Nieuw Zeeland gaan scheuren. Wicked Wicked!!

 

Samenvatting Oz..

See yah latah.. nain nainty five… see ya @ the good good good guys! (doet dansje) Australiaaaaa, Wickedddd, AWWWWsomee.. Unreaaaall.. pretty good Uh.. How you going?….fine and you? Well thank you.. (en dan wat afrekenen) maar locals praten gerust 5 minuten met elkaar.. Footlong Veggie Delite met een Vitamin Water

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>